А Delridge вљубените

delridge valentine

На NDNC состанокот во понеделник, ние го сторивме брз КОЛЕКТИВНО напад уметнички проект да се создаде Свети Валентин со нешта кои ги сакаме за Delridge. Тоа е прилично уредни листа. Во прилог на чудесната природни простори, организации, бизниси, и активности, имаше некои навистина чудни работи: вистински луѓе, сигурен моќ услуга, цвеќиња во сообраќајот кругови, чукнат дворови, and guerilla gardening to name a few.

At the beginning of the meeting, we opened with everyone giving an answer to the question: “What is one thing about Delridge that makes it different from other neighborhoods?” Here is a list of what people said:

 • most greenspace per capita in Seattle
 • LONGFELLOW Крик
 • low number of snobby people
 • first tool library in the city
 • incredible activism and neighbor involvement
 • close to downtown, but still access to nature trails
 • solstice parade
 • more diversity
 • number of neighbors who take action (and don’t just complain)
 • Youngstown
 • и “Delridge Movewhich is the practice of using the center turn lane for passing

Lots of great discussion and energy for the coming year, with a focus on supporting small gatherings and smaller neighborhood groups.

Можете да оставите одговор, или trackback од вашиот сопствен сајт.

Остави Одговори

Напојува со WordPress | Дизајнирано од: Најдобрите SUV | Благодарение на Тојота теренец, Форд SUV и Најдобар камион